Vineri, 27 Septembrie - Deschidere 13:00

Arena Principală

13:30 CNC Novici – Dresaj

15:00 Concurs Complet International (CCI)
1*/2*/3* – Dresaj

17:30 Concurs Complet International (CCI)
4* – Dresaj

18:30  Scena Micul Trianon – Concert Luiza Zan si Ploiești Jazz Trio in parteneriat cu Filamonica “Paul Constantinescu” din Ploiesti

Arena secundară

11:00 Working Equitation – Stil

 • Miniworkers
 • Copii
 • Prenovici
 • Novici
 • Elementar
 • Mediu

Sambata, 28 Septembrie - Deschidere 11:00

Arena principală 

11.30  CROSS Concurs Complet International – CCI 1*/2*/3*

14.30 CROSS Concurs Complet International – CCI 4*  Calificativ JO TOKYO 2020

15.30 Mari Maestri ai Atelajelor – Proba de Maraton Atelaje 2 Cai

17.00.Cross Concurs Complet International – CCI Prenovici

18:00 Inchiderea zilei de eveniment

Arena secundară

Working Equitation -Probe Manevrabilitate (Stil)

13.00 Miniworkers 1

13.30 Miniworkers 2

14.00 Criteriul Copii

15.00 Nivel Prenovici

15.30 Nivel Novici

16.30 Nivel Elementar

Duminica, 29 Septembrie - Deschidere 11:00

Arena principală

09:00 CNC Prenovici/Novici – Obstacole

11:30 Mari maeștrii ai atelajelor – Conuri atelaje cu 2 cai

12:30 CCI 1*/2*/3* – Obstacole

15:00 CCI 4* – Obstacole

16:00 Mari maeștrii ai atelajelor – Conuri atelaje cu 4 cai

16:30 Life & Style , demonstrație de scrimă in parteneriat cu Federatia Romana de Scrima

17:30 Închiderea competiției

Arena secundară 

11:00 Working Equitation – Viteză

 • Miniworkers
 • Copii
 • Prenovici
 • Novici
 • Elementar
 • Mediu
 • Proba Blitz

ACTIVITATI CONEXE

Evenimentul invită la o evadare completă din cotidian pentru prieteni și întreaga familie, la doar o oră distanță de București și Brașov. Organizatorii au pregătit numeroase, printre care se numără ateliere creative, demonstrații ecvestre, tir cu arcul, experiențe culinare, aventura park, târg de lifestyle ecvestru etc.

Ateliere creative pentru copii: olarit, pictura pe apa, pictura ceramica, atelier gradinarit, pictura pe tricouri, atelier de impaslit lana, pictura cani si sticla etc

Aventura Park: tir cu arcul, tir cu pușca airsoft, bungee, mini jeep, topogane gonflabile, traversare tiroliana.

Plimbari pe domeniu: tururi ghidate pe E-bikes

Agrement cai si ponei: plimbari călare în zona special amenajată

Demonstratii de scrima duminca, 29 septembrie, in intervalul 12:30-17:00, parteneriat cu Federatia Romana de Scrima.

La joacă cu  BCR Economida 

Economida vă invită pe toți în lumea ei, o lume în care copiii vor lua primele lecții de educație financiară. Jucându-se, vor învăța ce înseamnă să economisești pentru visurile tale, cum poți să îți îndeplinești visul sau cum poți fi răsplătit pentru efortul depus.

Copiii pot intra în labirintul Economizii unde trebuie să rezolve rapid provocările pregătite, se pot juca în realitatea augmentată jocul “Hrănește Economida” sau pot crea cele mai colorate Economizi.

Mai multe detalii la sectiunile Agrement Copii, Activitati, Food&Drink, Shop.


Concurs complet – Dresaj

În cadrul probei de Dresaj fiecare pas și mișcare a calului și călărețului sunt atent cântărite de echipa de arbitrii, iar accentul este pus pe controlul calului. Coamele cailor sunt atent împletite, călăreții poartă mănuși, jobene și o vestimentație pe măsură. Cuplul călăreț-cal trebuie să execute o serie de mișcări impuse, primind note de la 1 la 10. Criteriile constau în acuratețea mișcărilor, echilibru, suplețe, grad de cooperare al calului, viteza de reacție, fluența și precizia execuției, corelarea mișcărilor la pas, trap, galop, opriri la comandă, atenția și încerederea acordată călărețului. În cazul calului se notează reacția acestuia la execuția comenzilor, în cazul călărețului se ține cont de corectitudinea poziției, claritatea comenzilor către cal. Se notează, de asemenea și armonia cuplului călăreț-cal.

 


Concurs complet – Cross Country

Emoțiile cele mai mari sunt în cadrul probei de Cross Country, întrucât obstacolele fixe și masive sunt așezate pe un teren variat, ceea ce sporește gradul de risc. Se vor face sărituri peste bușteni, șanțuri și alte obstacole naturale. Caii vor galopa prin apă si vor sări in fântâna în formă de cruce din fața palatului Micul Trianon. Un alt obstacol spectaculos (tip key-hole) a fost amenajat între doi stâlpi de înaltă tensiune, dezafectați.

În funcție de dificultatea clasei, timpul optim pentru parcurgerea traseului de Cross Country este de 6-10 minute, iar distanța traseului variază între 900 m și 6.000 m, în funcție de categoria la care se concurează.


Concurs complet – Obstacole/Show Jumping

În cadrul probei de Obstacole calul trebuie să parcurcă o distanță mare cu viteză crescută, aproape dublă față de cea pentru sărituri obstacole. Se testează abilitățile tehnice de a conduce calul, de a sări, atât ale călărețului, cât și ale calului, inclusiv suplețea și condiția fizică a acestora. Se penalizează depășirea timpului, refuzul de a sări și căzăturile. Pentru a se considera că a terminat concursul, cuplul călăreț-cal trebuie să parcurgă integral toate cele trei probe, iar câștigător este cuplul călăreț-cal care, după toate cele trei probe de concurs, a acumulat cele mai puține puncte de penalizare în timpul cel mai bun.


Atelaje/ Driving

Probele de atelaje au  loc pe un traseu marcat cu conuri așezate la o distanță exactă. La capătul fiecărui con se află o bilă. Căderea acesteia indică o greșeală ce atrage puncte de penalizare.  În proba de conuri se străbate un traseu contra cronometru în care se puncteză timpul, dar și greșelile.

Atelajele sunt o probă de încredere între driver și cal, aceștia trebuind să găsească o sincronizare perfectă. Distanța dintre conuri are un grad foarte mic de toleranță față de ecartamentul atelajului. Proba se desfășoară contra cronometru, iar curbele, ce oscilează între strânse și largi, pun la încercare priceperea driverului. La această probă, atât driver-ul cât și secundul sunt îmbrăcați foarte elegant.

Recunoscută de Federeația Ecvestră Internațională (FEI) din 1970, proba de atelaje își propune să testeze abilitatea concurenților de a conduce un vehicol tras de cai. În ultimii ani, România s-a poziționat în primele zece țări în lume la competițiile de atelaje cu doi cai.


Atelaje 2 cai – Maraton


Atelaje 2 cai – Conuri


Parade

Legenda

CNC – Concurs Complet Național
CCI – Concurs Complet Internațional
CAI – Concurs International de Atelaje cu 2 cai

Nota: Orele de start ale acestui program vor fi definitivate la inchiderea inscrierilor (cu aproximativ o saptamana inainte de eveniment). Programul zilnic poate suferi modificari in functie de rezultatele obtinute de sportivi in ziua anterioara si vor fi anuntate prin canalele de comunicare ale evenimentului.