Vineri, 27 Septembrie - Deschidere 13:00

Arena Principală

 

13.30 DRESAJ Concurs Complet International – CCI 1*/2*/3*

 

 

16.30 DRESAJ Concurs Complet International – CCI 4*  – Calificativ JO TOKYO 2020

Scena Micul Trianon – cu vedere la palat

18:30  Concert sub egida Scena Micul Trianon – revenim cu detalii

21:00 – Inchiderea zilei de eveniment

Arena secundară

13.00 DRESAJ Concurs Complet International –  Prenovici/Novici

Dresaj Working Equitation

15.00.Criteriul Copii

16.00 Nivel Prenovici

 

17.00.Nivel Elementar

Sambata, 28 Septembrie - Deschidere 11:00

Arena principală 

11.30  CROSS Concurs Complet International – CCI 1*/2*/3*

 

14.30 CROSS Concurs Complet International – CCI 4*  Calificativ JO TOKYO 2020

 

 

16.30 Mari Maestri ai Atelajelor – Proba de Maraton Atelaje 2 Cai

18.00.Cross Concurs Complet International – CCI Prenovici si Novici

20:00 Inchiderea zilei de eveniment

Arena secundară

Working Equitation -Probe Manevrabilitate (Stil)

13.00 Miniworkers 1

13.30 Miniworkers 2

14.00 Criteriul Copii

15.00 Nivel Prenovici

15.30 Nivel Novici

16.30 Nivel Elementar

Duminica, 29 Septembrie - Deschidere 11:00

Arena principală

11.30 Mari Maestri ai Atelajelor – Proba de Conuri 2 Cai

 

13.00 Obstacole Concurs Complet Internatinonl – CCI 1*/2*/3*

14.30 Obstacole Concurs Complet International – CCI 4* – Calificativ JO TOKYO 2020

 

16.00 Mari Maestri ai Atelajelor – Atelaje cu 4 cai – Proba de Conuri

16.30 Life&Style

17.30 Obstacole Prenovici  si Novici

19:30 Inchiderea zilei de competitii

Arena secundară 

 

Working Equitation -Viteza

 

14.00 Miniworkers 1

14.30 Miniworkers 2

15.00 Criteriul Copii

15.30 Nivel Prenovici

16.00 Nivel Novici

16.30 Nivel Elementar


Concurs complet – Dresaj

În cadrul probei de Dresaj fiecare pas și mișcare a calului și călărețului sunt atent cântărite de echipa de arbitrii, iar accentul este pus pe controlul calului. Coamele cailor sunt atent împletite, călăreții poartă mănuși, jobene și o vestimentație pe măsură. Cuplul călăreț-cal trebuie să execute o serie de mișcări impuse, primind note de la 1 la 10. Criteriile constau în acuratețea mișcărilor, echilibru, suplețe, grad de cooperare al calului, viteza de reacție, fluența și precizia execuției, corelarea mișcărilor la pas, trap, galop, opriri la comandă, atenția și încerederea acordată călărețului. În cazul calului se notează reacția acestuia la execuția comenzilor, în cazul călărețului se ține cont de corectitudinea poziției, claritatea comenzilor către cal. Se notează, de asemenea și armonia cuplului călăreț-cal.

 


Concurs complet – Cross Country

Emoțiile cele mai mari sunt în cadrul probei de Cross Country, întrucât obstacolele fixe și masive sunt așezate pe un teren variat, ceea ce sporește gradul de risc. Se vor face sărituri peste bușteni, șanțuri și alte obstacole naturale. Caii vor galopa prin apă si vor sări in fântâna în formă de cruce din fața palatului Micul Trianon. Un alt obstacol spectaculos (tip key-hole) a fost amenajat între doi stâlpi de înaltă tensiune, dezafectați.

În funcție de dificultatea clasei, timpul optim pentru parcurgerea traseului de Cross Country este de 6-10 minute, iar distanța traseului variază între 900 m și 6.000 m, în funcție de categoria la care se concurează.


Concurs complet – Obstacole/Show Jumping

În cadrul probei de Obstacole calul trebuie să parcurcă o distanță mare cu viteză crescută, aproape dublă față de cea pentru sărituri obstacole. Se testează abilitățile tehnice de a conduce calul, de a sări, atât ale călărețului, cât și ale calului, inclusiv suplețea și condiția fizică a acestora. Se penalizează depășirea timpului, refuzul de a sări și căzăturile. Pentru a se considera că a terminat concursul, cuplul călăreț-cal trebuie să parcurgă integral toate cele trei probe, iar câștigător este cuplul călăreț-cal care, după toate cele trei probe de concurs, a acumulat cele mai puține puncte de penalizare în timpul cel mai bun.


Atelaje/ Driving

Probele de atelaje au  loc pe un traseu marcat cu conuri așezate la o distanță exactă. La capătul fiecărui con se află o bilă. Căderea acesteia indică o greșeală ce atrage puncte de penalizare.  În proba de conuri se străbate un traseu contra cronometru în care se puncteză timpul, dar și greșelile.

Atelajele sunt o probă de încredere între driver și cal, aceștia trebuind să găsească o sincronizare perfectă. Distanța dintre conuri are un grad foarte mic de toleranță față de ecartamentul atelajului. Proba se desfășoară contra cronometru, iar curbele, ce oscilează între strânse și largi, pun la încercare priceperea driverului. La această probă, atât driver-ul cât și secundul sunt îmbrăcați foarte elegant.

Recunoscută de Federeația Ecvestră Internațională (FEI) din 1970, proba de atelaje își propune să testeze abilitatea concurenților de a conduce un vehicol tras de cai. În ultimii ani, România s-a poziționat în primele zece țări în lume la competițiile de atelaje cu doi cai.


Atelaje 2 cai – Maraton


Atelaje 2 cai – Conuri


Parade

Legenda

CNC – Concurs Complet Național
CCI – Concurs Complet Internațional
CAI – Concurs International de Atelaje cu 2 cai

Nota: Orele de start ale acestui program vor fi definitivate la inchiderea inscrierilor (cu aproximativ o saptamana inainte de eveniment). Programul zilnic poate suferi modificari in functie de rezultatele obtinute de sportivi in ziua anterioara si vor fi anuntate prin canalele de comunicare ale evenimentului.