Vineri, 23 Septembrie - Deschidere 14:00

Arena Principală

14:00 Deschidere

CNC Novici – Dresaj

Concurs Complet International (CCI)
1*/2* – Dresaj

18:30  Scena Micul Trianon – Concerte Live 

Arena secundară

14:00 Working Equitation – Stil

 • Miniworkers
 • Copii
 • Prenovici
 • Novici
 • Elementar
 • Mediu

Sambata, 24 Septembrie - Deschidere 11:00

Arena principală 

CROSS Concurs Complet International – CCI 1*/2*

Mari Maestri ai Atelajelor – Proba de Maraton Atelaje 2 Cai

Cross Concurs Complet International – CCI Prenovici

Zona Gourmet

18:00 – 20:30 Program extins – Dj Set

Arena secundară

Working Equitation -Probe Manevrabilitate (Stil)

13.00 Deschidere Arena

Miniworkers 1

Miniworkers 2

Criteriul Copii

Nivel Prenovici

Nivel Novici

Nivel Elementar

Duminica, 25 Septembrie - Deschidere 11:00

Arena principală

11:30 Deschiderea Arenei

CNC Prenovici/Novici – Obstacole

Mari maeștrii ai atelajelor – Conuri atelaje cu 2 cai

CCI 1*/2* – Obstacole

Mari maeștrii ai atelajelor – Conuri atelaje cu 4 cai

Life & Style – Prezentari, demonstratii

17:30 Închiderea competiției

Arena secundară 

11:00 Deschiderea competitiilor

Working Equitation – Viteză

 • Miniworkers
 • Copii
 • Prenovici
 • Novici
 • Elementar
 • Mediu
 • Proba Blitz

ACTIVITATI CONEXE

Evenimentul invită la o evadare completă din cotidian pentru prieteni și întreaga familie, la doar o oră distanță de București și Brașov. Vă veți putea implica in activități numeroase precum ateliere creative, agrement ecvestru, aventura park, vizitarea domeniului, shopping inspirat de lumea echitatiei etc.

Mai multe detalii la sectiunile Agrement Copii, Activitati, Food&Drink, Shop.


Concurs complet – Dresaj

În cadrul probei de Dresaj fiecare pas și mișcare a calului și călărețului sunt atent cântărite de echipa de arbitri, iar accentul este pus pe controlul calului. Coamele cailor sunt împletite, călăreții poartă mănuși, jobene și o vestimentație pe măsură. Cuplul călăreț-cal trebuie să execute o serie de mișcări impuse, primind note de la 1 la 10. Criteriile constau în acuratețea mișcărilor, echilibru, suplețe, grad de cooperare al calului, viteza de reacție, fluența și precizia execuției, corelarea mișcărilor la pas, trap, galop, opriri la comandă, atenția și încerederea acordată călărețului. În cazul calului se notează reacția acestuia la execuția comenzilor, în cazul călărețului se ține cont de corectitudinea poziției, claritatea comenzilor către cal. Se notează, de asemenea și armonia cuplului călăreț-cal.

 


Concurs complet – Cross Country

Emoțiile cele mai mari sunt în cadrul probei de Cross Country, întrucât obstacolele fixe și masive sunt așezate pe un teren variat, ceea ce sporește gradul de risc. Se vor executa sărituri peste bușteni, șanțuri și alte obstacole naturale. Caii vor galopa prin apă si vor sări in fântâna în formă de cruce din fața palatului Micul Trianon. Un alt obstacol spectaculos (tip key-hole) a fost amenajat între doi stâlpi de înaltă tensiune, dezafectați.

In cadrul probei de Cross Country calul trebuie să parcurcă o distanță mare cu viteză crescută, aproape dublă față de cea pentru sărituri obstacole. În funcție de dificultatea clasei, timpul optim pentru parcurgerea traseului este de 6-10 minute, iar distanța traseului variază între 900 m și 6.000 m, în funcție de categoria la care se concurează.


Concurs complet – Obstacole/Show Jumping

În cadrul probei de Obstacole se testează abilitățile tehnice de a conduce calul, de a sări, atât ale călărețului, cât și ale calului, inclusiv suplețea și condiția fizică a acestora. Se penalizează depășirea timpului, refuzul de a sări și căzăturile. Pentru a se considera că a terminat concursul, cuplul călăreț-cal trebuie să parcurgă integral toate cele trei probe, iar câștigător este cuplul călăreț-cal care, după toate cele trei probe de concurs, a acumulat cele mai puține puncte de penalizare în timpul cel mai bun.


Atelaje/ Driving

Probele de atelaje au  loc pe un traseu marcat cu conuri așezate la o distanță exactă. La capătul fiecărui con se află o bilă. Căderea acesteia indică o greșeală ce atrage puncte de penalizare.  În proba de conuri se străbate un traseu contra cronometru în care se puncteză timpul, dar și greșelile.

Atelajele sunt o probă de încredere între driver și cal, aceștia trebuind să găsească o sincronizare perfectă. Distanța dintre conuri are un grad foarte mic de toleranță față de ecartamentul atelajului. Proba se desfășoară contra cronometru, iar curbele, ce oscilează între strânse și largi, pun la încercare priceperea driverului. La această probă, atât driver-ul cât și secundul sunt îmbrăcați foarte elegant.

Recunoscută de Federeația Ecvestră Internațională (FEI) din 1970, proba de atelaje își propune să testeze abilitatea concurenților de a conduce un vehicol tras de cai. În ultimii ani, România s-a poziționat în primele zece țări în lume la competițiile de atelaje cu doi cai.


Atelaje 2 cai – Maraton


Atelaje 2 cai – Conuri


Parade

Legenda

CNC – Concurs Complet Național
CCI – Concurs Complet Internațional
CAI – Concurs International de Atelaje cu 2 cai

Nota: Orele de start ale acestui program vor fi definitivate la inchiderea inscrierilor (cu aproximativ o saptamana inainte de eveniment). Programul zilnic poate suferi modificari in functie de rezultatele obtinute de sportivi in ziua anterioara si vor fi anuntate prin canalele de comunicare ale evenimentului.